Menu knop
Menu icoon Menu
Opdrachtgever Krinkels
Telefoon icoon 0167 560509 Contact icoon Contact

Hoofdkantoor Krinkels

Terug naar overzicht

Paul de Ruiter Architects heeft het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor voor Krinkels gelegen in een groene omgeving aan de rand van Breda verzorgt. Buro Lubbers heeft het ontwerp verzorgt voor het gehele terrein, waarbij gebouw en terrein één geheel vormt met de natuur. Door het landschap te integreren in het gebouw is een werkplek gecreëerd waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. De groene, parkachtige omgeving van ruim 20.000 m2 bood hiervoor het perfecte canvas.  Zo komt het ontwerp optimaal tot haar recht en wordt de groene expertise van Krinkels tastbaar gemaakt. De kracht van het gebouw schuilt in de eenvoudige opzet, de transparante glazen gevel en de rijk begroeide groene daken.

Het gebouw bestaat uit twee lagen. Je komt binnen in een cirkelvormig atrium met een groot rond ETFE dak dat vrij spelt biedt aan natuurlijk daglicht. Dit atrium vormt het kloppend hart van het gebouw dat centraal wordt gemarkeerd door een monumentale Ficus Amstel King boom. Een symbool voor de krachtige groei van de Krinkels Groep. Rondom deze boom is door Dutch Wood Artist een kunstwerk neergelegd wat de jaarringen van een boom visualiseren en hiermee de groei van Krinkels symboliseert.

Een stressvrije omgeving waarin het welzijn van de medewerkers centraal staat. Wij zijn benaderd om de volledige directievoering en bouwkundig toezicht te verzorgen voor de bouw van het hoofdkantoor alsmede het landschap. Wij zijn vanaf het definitief ontwerp zeer nauw betrokken geweest met alle adviseurs om de spil te vormen voor Krinkels en hen hier in te adviseren. 

 

Activiteiten:

Directievoering, bouwtoezicht.

Ontwerp: Paul de Ruiter Architects.

Constructie: Pieters Bouwtechniek.

Installaties advies: DWA

Uitvoering: PIF (Bouwcombinatie Winters, Tes, Van Delft)

 

Foto’s door:
Hans van Cooten

Meer Projecten
Gerelateerde Projecten meer Hoofdkantoor Krinkels projecten